Scholing en gezondheids hulp

Onze aandacht gaat vanaf medio 2022 vooral naar Scholing en Gezondheid van de kinderen uit de Rwenzori bergen. De armoedecirkel doorbreken begint daar!

Op dit moment helpen wij zes kinderen via hun sponsor uit Nederland.
Alfred, Akamba, Elisabeth, Ritah, Benson en Odan. Voor Bridget, Wisborn en deels voor Benson zoeken wij nog een sponsor.

Het is nog overleven met weinig uitzicht op een betere toekomst, in het westen van Uganda!
Onze droom is om nog meer mensen te helpen maar dan via onderwijs. De noodhulp zoals we zijn gestart in 2o2o voor Jimmy en Agnes, is nu  niet meer nodig gelukkig.

Er zijn nog altijd kinderen die niet naar de basisschool gaan omdat ouders het niet kunnen betalen en een groot deel van de kinderen gaat niet naar de middelbare school omdat dat te duur is.
Zonder beroepsopleiding veranderd er ook niets in de leefomstandigheden. Voor gezondheidszorg of een verzekering is bijvoorbeeld geen geld. 
Joel is een mooi voorbeeld waarbij je ziet hoe de opleiding van één persoon voor heel veel mensen meer toekomst mogelijkheden biedt. En dat is wat we voor ogen hebben, dat alle kinderen die wij verder helpen ook weer anderen verder helpen, enz.. Op de overheid hoef je niet te wachten. 

Door sponsoring van kinderen voor het volgen van hun basisschool, middelbare school of studie willen we hen weer hoop en mogelijkheden geven op een betere toekomst.

De basisschool kost +/- 300 euro per jaar, middelbare school 500 euro en lager beroepsopleiding 900 euro. De betaling is altijd in drie termijnen. Joel betaald rechtstreeks aan de school en heeft persoonlijk contact met de directeur. 
Ook spreekt hij de kinderen en families twee keer per jaar persoonlijk. Gewoon omdat hij zo begaan met ze is en zich verantwoordelijk voelt tegenover de sponsoren en zo graag wil dat het beter gaat met de kinderen en de families. Zoveel jaar kon hij alleen maar toekijken en nu kan hij echt wat betekenen. 

Wij helpen op dit moment zes kinderen met hun school of opleiding:

Alfred en Akamba op de basisschool.
Elisabeth op de middelbare school. Ritah zit in het eerste jaar voor catering, kok of serveerster.
Benson voor een opleiding telefoonreparatie.
Ordan voor tractor engeneering, monteur.

Alfred

Alfred is 9 jaar en zit op de basisschool.  Sinds november 2020 is hij mijn sponsorkind. Dat kwam zo. Alfred is de kleinzoon van oom Daniel.

Lees verder »

Akamba

Akamba Edwin is de zoon van Joel’s broer. Deze broer is 3 of 4 jaar geleden overleden en was de kostwinner. Sindsdien is het heel

Lees verder »

Elisabeth

Elisabeth is 18 jaar en gaat naar de 2e klas middelbare school. Haar oudere broer is helemaal niet naar school geweest en Elisabeth ook een

Lees verder »

Benson

Benson volgt een opleiding tot telefoonreparateur. Januari 2023 begon hij in elektrical enegineering en hij kwam erachter dat er teveel wiskunde in zat en hij

Lees verder »

Ordan

Ordan, ook wel Odan genoemd, is 19 jaar en volgt een opleiding tot traktor engeneering, monteur. Na een half jaar algemene opleiding intern, is besproken

Lees verder »

Ritah

Ritah volgt een interne opleiding om serveerster te worden. Ritah heeft een lange geschiedenis met een problematische geweldadige thuis situatie. Joel en Joica zijn vaker

Lees verder »

Wil je ook nog iets bijdragen? Alle beetjes zijn welkom. Het geld zal gebruikt worden voor het doel dat je aangeeft in de betaalomschrijving.

Je kan het bedrag overmaken op bankrekeningnummer:
NL95 ASNB 0856 4750 17 
t.n.v. K. Zaalberg, o.v.v. [jouw doel]

-> Alles wat binnenkomt wordt 100% besteed aan jouw doel en hun toekomst. Geen strijkstok.