Over ons land

Maart 2023 hebben wij, Uganda Family Support, een stuk land gekocht. 

Met dit stuk land zal inkomen gegenereerd worden voor kleine medische en onverwachte kosten van de kinderen die wij met een opleiding helpen. 
Het inkomen komt uit de verkoop van koffiebonen en eucalyptus hout van het stuk land. 

Verder is het erg belangrijk om met dit stuk grond de hele community te helpen. Dit moet nog vorm gaan krijgen maar we zullen er biologische koffieplantjes gaan opkweken om andere families mee te helpen. 

Ook willen we families leren hoe ze bijen kunnen houden. 

De Bijen

Bijen zijn nodig voor de bevruchting van de gewassen. Met name de koffieopbrengst kan omhoog als de bestuiving beter is. Op de eerste plaats komt dus de bevruchting van gewassen. Op de tweede plaats de verkoop van honing en bijenwas producten. 100% biologisch! 

Van de tien bijenkasten die op het land stonden hebben wij er vijf gekocht. De andere 5 blijven van de vorige eigenaar. Een bekende betrouwbare dorpsgenoot die graag met ons wil samenwerken. Hij zal de broer van Joel en nog een andere dorpsgenoot opleiden tot imker. 

In de toekomst kan dit dan uitgebreid worden naar andere geïnteresseerde families. 

Ook stimuleren wij hiermee dat er echt alleen maar biologisch, organisch, verbouwd wordt. Bijen kunnen namelijk niet tegen gif! De families werken van nature biologisch maar met het groter worden van de bedrijven veranderd dit wel eens.

 

Onze aandacht gaat nu naar Scholing en Gezondheid van de kinderen uit de Rwenzori bergen. 

Elke cent wordt, zeker weten, goed besteed, via Joel.  

Help je ook de kinderen van de Rwenzori mountains met hun opleiding en met medische kosten? Uw hulp is nog heel hard nodig! 

Bankrekening: NL95 ASNB 0856 4750 17
t.n.v. K. Zaalberg o.v.v. je doel bijv: scholing, medisch

Fantastisch!

Alles wat binnen komt wordt voor 100% besteed aan jouw doel!
Er blijft niets aan de strijkstok hang