Bereikte doelen:

Land voor Jimmy en Agnes

Op 7 mei 2020 was er een overstroming waarbij Agnes, de zus van mijn vriend en sponsor kind Joel, uit Oeganda, alles kwijt is geraakt.

Samen met vele mensen uit Nederland is het gelukt om genoeg geld in te zamelen om nieuw land te kopen: 
Op 14 juli 2020 hadden we genoeg geld bij elkaar om nieuw land te kunnen kopen voor het gezin van Agnes en Jimmy!
Er was 6000,- euro nodig en er is 6261,- euro opgehaald!
Op 5 augustus is de grond gekocht.

En met dit enorme bedrag kunnen we zelfs een beetje extra helpen met een huis bouwen, tuin/werkgereedschap aanschaffen.

Er werd gezaaid en geoogst, met nog meer sponsor geld van hier een toilet en huis gebouwd. En nu zit ook het dak erop!
Januari 2022. De familie verhuisd van school naar eigen grond en huis. 

Jimmy en Agnes kunnen weer helemaal zelfstandig voor hun kinderen zorgen met de opbrengsten van hun land.

Zij zijn zo dankbaar!
En wij zo blij voor hen! 

Medische zorg Benson

In december 2020 begon Benson, toen 17 jaar, vocht vast te houden en raakte hij in coma. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en knapte op. Wel bleef hij opgezwollen. Daarom is hij in Januari 2021 naar Kampala gegaan om naar een goed ziekenhuis te gaan. Hij woonde een tijd bij Joel en Joica en kreeg uitgebreide onderzoeken. 

Het advies van het ziekenhuis was medicijnen, waaronder ook 3 dagen via infuus in een kliniek en een nierbiopt om te kijken wat de oorzaak van zijn nierfalen was. Kosten 650,- euro. 
Benson’s vader heeft 2 dagen niks van zich laten horen nadat hij dit gehoord had. Die arme boer kon helemaal niks doen en was de wanhoop nabij. Mensen zeiden dat hij zijn zoon zou kwijtraken. Dat is de ervaring met dit beeld. Uiteindelijk wilde hij land verkopen.
Naast de kerk had hij nog een lapje grond. De kerk wilde kopen maar na weken bleken zij maar 165,- euro te hebben betaald en ook niet meer geld te hebben.

Omdat alles te lang duurde had ik inmiddels al 650,- euro overgemaakt. Ik zie wel hoe ik dat weer, deels, terug krijg dacht ik. Onmogelijk vanuit Oeganda dat weet ik wel.  

Benson ging aan het infuus en kijk naar de foto’s!!! Hij was weer een ‘gewone’ jongen van 17 jaar! 

Uit het biopt wat genomen is blijkt dat Benson een acuut nierfalen heeft gehad en geen blijvende aandoening. Hij gebruikt nog medicijnen ging elk moet elk half jaar voor controle naar de specialist. Omdat er geen geld was ging hij echter niet. Dus ik heb aangedrongen, en wij betalen dit nu voor hem. 

Het gaat goed met Benson. Hij gaat nu één keer per jaar voor controle en medicatie naar de specialist in het ziekenhuis. 
Dit kost 120,- euro inclusief onderzoeken en vervoer. 

Zou jij Benson willen helpen met zijn medische kosten?
Heel fijn! 

Deze kinderen worden nu geholpen met hun scholing door hun sponsor

Alfred

Alfred is 9 jaar en zit op de basisschool.  Sinds november 2020 is hij mijn sponsorkind. Dat kwam zo. Alfred is de kleinzoon van oom Daniel.

Lees verder »

Akamba

Akamba Edwin is de zoon van Joel’s broer. Deze broer is 3 of 4 jaar geleden overleden en was de kostwinner. Sindsdien is het heel

Lees verder »

Elisabeth

Elisabeth is 18 jaar en gaat naar de 2e klas middelbare school. Haar oudere broer is helemaal niet naar school geweest en Elisabeth ook een

Lees verder »

Benson

Benson volgt een opleiding tot telefoonreparateur. Januari 2023 begon hij in elektrical enegineering en hij kwam erachter dat er teveel wiskunde in zat en hij

Lees verder »

Ordan

Ordan, ook wel Odan genoemd, is 19 jaar en volgt een opleiding tot traktor engeneering, monteur. Na een half jaar algemene opleiding intern, is besproken

Lees verder »

Ritah

Ritah volgt een interne opleiding om serveerster te worden. Ritah heeft een lange geschiedenis met een problematische geweldadige thuis situatie. Joel en Joica zijn vaker

Lees verder »