Akamba

Edwin

Akamba Edwin is de zoon van Joel’s broer. Deze broer is 3 of 4 jaar geleden overleden en was de kostwinner. Sindsdien is het heel moeilijk voor moeder met 3 kinderen.
Moeder probeert sindsdien te overleven door dagenlang stenen te hakken in de volle zon en ’s avonds de bar draaiende te houden. Met moeite kan zijn haar 3 kinderen te eten geven en het schoolgeld van de goedkoopste (en slechtste) school betalen. Familie had op de begrafenis toegezegd aan het schoolgeld bij te gaan dragen maar niemand heeft ooit iets gegeven, behalve Joel. Er is zoveel armoede dat Joel het hen ook niet kwalijk neemt. Hij had wel graag gewild dat de familie dan wel wat eten zouden brengen. Geld is er niet.

Joel is gealarmeerd door een oude bekende dat het helemaal niet goed ging met Edwin. Joel is erheen gegaan en trof de familie aan in een bar/pub waar zij met nog wat vrouwen kunnen slapen als de bar om 23 uur sluit. Stel je voor 2 jaar geen school door Corona en leven in een pub terwijl moeder het eten van die dag bij elkaar verdient als dagloner. Over Edwin waren de meeste zorgen. 

Akamba woont nu bij Joel en zijn gezin en gaat met Joel’s kinderen naar school sinds februari 2022.
Een betere school en betere opvoeding. Wel ver van zijn moeder en zus en broertje.
Er is inmiddels een sponsor voor Akamba Edwin voor zijn hele lagere schoolperiode. Zo fijn om die zekerheid te hebben!